Skip to main content
18 januari 2022

Doen wat iedereen doet of kies jij jouw eigen pad?


Op zolder valt mijn oog  op een doos. Iets roept me om eens te kijken wat er ook alweer in zit. En dan kom ik mijn schrijfboeken uit groep 3 tegen. Ken jij ze ook nog?

Nu kijk ik met hele andere ogen naar de opmerking: “je moet het zo doen zoals het hoort!”

Van wie moet dat eigenlijk? En waarom? Was het anders niet te lezen haha. Ik begrijp nu dat de leraar de beste intentie had. Waarschijnlijk had hij een beeld bij zoals het hoort en wilde voldoen aan wat het boekje voorschrijft.

Nu geloof ik erin, dat er niet 1 manier is zoals het hoort. In het ondernemerschap heb ik geleerd vooral te kijken wat bij je past. Dat het juist belangrijk is om af te wijken van de “kudde” en je te onderscheiden van de rest!!

De ene klant van mij wordt blij bij het maken van een e-book en de andere klant zegt: “een e-book niks voor mij, ik maak een animatievideo met humor”.

Dat is waar ik in geloof! Het gaat om het doel: hoe trek je nieuwe klanten aan op een manier die bij jou past?

Doe vooral niet zoals je denkt dat het hoort, omdat iedereen dat doet en dan zal het wel werken. Doe wat werkt voor jou!

… En over mijn handschrift. Ik heb gekozen om lekker los te schrijven en niet aan mekaar. Niet zoals het hoort 🙂maar het doel is dat het leesbaar is 🙂

geschreven door: Laury Traksel-Janssen

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden