Skip to main content

Gertjan Reijnders


In 2009 trad ik toe tot ons familiebedrijf Reijnders. We zijn gespecialiseerd in het onderhouden en verduurzamen van vastgoed. We voeren schilder-, timmer- en glaswerkzaamheden uit met een team van ruim 30 medewerkers. Daarnaast geven we advies en focussen we ons op preventief onderhoud voor de lange termijn. Sinds 2020 heb ik de volledige aandelen in handen.

Waarom stapte je in het traject?

Ik had behoefte aan een stabiele basis en nieuwe inzichten om voor mezelf de juiste keuzes te maken. Graag wilde ik meer omzet en vroeg ik me af op welke business/ diensten kan ik me nu het beste focussen? Daarnaast had ik ook behoefte aan persoonlijke groei op het gebied van besluitvaardigheid, doorzettingsvermogen, initiatief en assertiviteit. Ik wilde graag meer zelfinzicht om te ontdekken waarom ik de dingen doe zoals ik nu doe. Wat kan ik hierin veranderen en op wat voor een manier? Laury straalt voor mij pit, vertrouwen en kennis uit. Na het eerste gesprek voelde ik dat ze mij verder kon helpen met mijn uitdagingen.

Wat heeft het traject jou gebracht?

Inzicht in huidige situatie en hoe te verbeteren. Ik was al bezig met strategie, heb ideeën en zet veel op papier. Echter 1 ding ontbrak: zaken SMART maken (specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden) Dit heeft me enorm geholpen om mijn doelen en dromen te verwezenlijken.  Daarnaast ook inzicht in mezelf gekregen. Een spiegel die confronterend is, maar nodig om te groeien!

 • Inzicht in mijzelf: sterktes en zwaktes. Ik ben erachter gekomen dat ik vast zat in mijn eigen patronen en heb geleerd hoe ik dit kan doorbreken. Herhaling is voor mij nodig om het uiteindelijke doel te halen. Door opdrachten vast in mijn agenda te plannen, gaf me dat de rust en ruimte om me bezig te houden met de verdere groei van mezelf en mijn bedrijf.  Het voelde goed en fijn als ik weer iets kon afvinken.
 • Inzicht in eigen taken: minder zelf doen, maar uitbesteden aan juiste medewerkers.
 • Oncomfortabel voelen en het toch doen.
 • Heldere doelen zowel zakelijk als privé en deze SMART formuleren in korte en lange termijn.
 • Huidige en gewenste situatie in kaart en gekoppelde acties.
 • Duidelijke keuzes gemaakt zoals: werken met nieuw softwarepakket, koude acquisitie extern uitbesteden, waardepropositie en visie bedrijf. Nee durven zeggen (afscheid genomen van een klantgroep).
 • Huidige en gewenste klantreis in kaart. Wie doet wat en hoe zorgen we ervoor dat iedereen zijn steentje bijdraagt.
 • Zelfvertrouwen
 • Interne processen in kaart. Niet harder maar slimmer werken.
 • Overzicht, waar omzet te halen en inzicht en keuze in klantgroepen.
 • Loslaten
 • Assertiever zijn
 • Weerstand wat groei brengt.
 • Niet te veel denken maar gewoon starten.
 • Familiepatronen ontdekken: lastenverzwaring uit familie losgelaten.

Wat wil je over de samenwerking vertellen?

Na een jaar samen te hebben gewerkt, kijk ik terug op een waardevol traject. Een traject waarbij wederzijds vertrouwen en begrip voor elkaar continu aanwezig waren, gepaard met een gezonde dosis humor.

De persoonlijke sparring gesprekken heb ik als prettig, rustig, professioneel en leerzaam ervaren. Er was een open sfeer en een luisterend oor. Laury is goed voorbereid, voelt zaken goed aan en heeft me door zaken visueel te maken steeds aan het denken gezet. Dat gaf me overzicht en duidelijkheid. Laury weet de spiegel goed voor te houden, gaat zaken niet uit de weg en confronteert waar nodig. Ze geeft gevraagd en ongevraagd advies en weet me door de juiste vragen tot actie aan te zetten!

Het meest waardevolle aan het hele traject vond ik dat Laury snel en actiegericht inspeelt op actuele onderwerpen. Hier kon ik meteen verder mee.

Als rapportcijfer geef ik een 9 voor het programma. Je leert ontzettend veel en krijgt zaken mee waar je je hele leven wat aan hebt. Het was het voor mij meer dan waard. Ik ben trots op wat ik tot nu heb bereikt!  Laury, ik wil je hartelijk danken voor het vertrouwen en alles wat je me hebt gebracht!

Gertjan Reijnders

Directeur/ eigenaar Reijnders onderhoud

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden