Skip to main content

Heidi van Kampen


Mijn naam is Heidi van Kampen. Ik ben ‘sparringpartner’ voor ondernemers en leidinggevenden die hun (persoonlijk) leiderschap verder willen ontwikkelen tijdens actieve en avontuurlijke reizen, workshop of individueel programma. Fysieke en mentale beweging voor meer energie, plezier en voldoening!

Een jaar geleden maakte ik kennis met Laury. Eigenlijk helemaal niet met de intentie om een traject met haar te starten, maar tijdens ons gesprek raakte haar verhaal iets bij me. Ik hield veel verschillende ballen hoog, allemaal ‘leuk’, maar het verband tussen wat ik erin stopte en wat ik er voor terugkreeg (energie, tijd, geld) was zoek. Ik was er aan toe om ‘schoon schip’ te maken en focus aan te brengen. Laury gaf me vanaf het begin het vertrouwen dat dit ons samen ging lukken, dus ik nam de ‘sprong in het diepe’.

Mijn gedrevenheid zorgde ervoor dat ik in een sneltreinvaart door diverse stappen van het traject vloog. Afscheid nemen van diensten en andere bezigheden, nieuwe waarde propositie en een heldere focus met mijn bedrijf.

Maar goed, er is maar één iemand die het mag realiseren en die liep ik in alle enthousiasme en harde werken natuurlijk weer eens heerlijk voorbij. Dan is het zo fijn om een eerlijk en doortastend iemand als Laury naast je te hebben die je spiegelt. Ze stelt goede vragen, maar geeft me ook de ruimte die ik nodig heb. Mooi om te zien hoe Laury zaken met elkaar verbindt en samenvat. Ze ‘tekent’ het uit waardoor meteen zichtbaar wordt welke keuze ik wil maken. Volg je hart…

Ik vond ook het systemisch werken bijzonder. Ik ken dit, echter weer verbazend hoe dit in je lichaam doorwerkt. Het gaf een duidelijk beeld waar de “pijn” zit, wie ik wil zijn en wat ik belangrijk vind: Zo vrij als een spelend meisje springend in de plassen tijdens de regen. En inzicht wat dit beeld in mijn hoofd “verstoort”. Het idee van moeten “aanpassen”, rekening houden met een ander. Ondanks dat ik het rationeel wel weet, zat hier een enorm energielek.

Het besef wat diep doordrong dat ik overal voor aan het vechten ben (geweest). De ‘waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan’, dat was één van mijn credo’s. De (waarschijnlijke) herkomst van dit patroon hebben wij tijdens de tijdlijn ontdekt. De behoefte ‘gehoord en gezien te worden’ (als kind), op het moment dat ik het nodig gehad.  Ik mocht leren eens wat liever voor mezelf te zijn.

Het traject heeft me laten zien hoeveel rust focus kan geven en hoe je die focus aanbrengt, dat ik waardevol ben en waarde te bieden heb. En vooral dat het ook anders kan dan ik tot dusver gewend was te doen. Daarnaast zijn dingen over mezelf nog duidelijker geworden, zodat ik mijn zelfkennis nog beter kan inzetten voor een positief resultaat.

Mijn plan is klaar, de uitvoering is gestart en nu wordt het tijd om te ‘oogsten’. Ik heb er, dankzij Laury, alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Op mijn manier, waar nodig ‘uit de comfortzone’, maar vaak kan het ook gewoon ‘makkelijk’ zijn.

Heidi van Kampen

‘sparringpartner’ voor ondernemers en leidinggevenden

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden