Skip to main content

Ingrid Wijnands


Met mijn bedrijf: Podotherapie Sonderkamp & Wijnands B.V. staan we  – met een team van 10 medewerkers – voor een klantvriendelijke gespecialiseerde praktijk met allround podotherapie en specialisaties op het gebied van diabetes, kinderen en sport, bewegen en lifestyle.

Waarom stapte je in het traject?

Via een LinkedIn advertentie van Grow4Flow werd ik geprikkeld omdat ik sterk het gevoel had te willen groeien (op dat moment stil te staan of in de wachtkamer te zitten) en zelf niet het inzicht had hoe verder vooruit te komen. Als doel gesteld om meer omzet te genereren, omdat dat voor mij het meest voor de hand liggend was.

Wat heeft het traject jou gebracht?

De start heeft me meteen inzicht gegeven dat ik beter voor mezelf mag zorgen en niet als brandweerman alle brandjes moet blussen. Hierdoor heb ik te weinig focustijd en ben ik vooral in en niet aan de praktijk aan het werk. De module om te dromen over de toekomst heeft weer meer een stip op de horizon gezet en een doel om voor te werken in plaats van de tredmolen van de dag.

De reflectie in de sessie hebben voor mij direct resultaat gehad om in te zien dat ik uit gevoel van veiligheid en harmonie wegblijf bij de kern van het probleem. Door dit helder te krijgen heb ik de kracht gekregen de moeilijke dingen aan te gaan.

Ik kijk nu met trots terug naar het afgelopen jaar:

  • Het directe belangrijkste resultaat is dat ik eindelijk de stap hebben durven zetten om het gesprek aan te gaan om de praktijk alleen voort te zetten. Dit is eind 2023 volledig gerealiseerd.
  • Een concept lifestylecoaching opgezet, wat een waardevolle toevoeging heeft voor de praktijk.
  • Inzicht om niet met teveel dingen tegelijk bezig te zijn, hierdoor loop ik tegen een muur op. Ik heb geleerd hoe ik beter kan plannen en daardoor meer overzicht heb.
  • Het durven maken van keuzes is voor mij de grootste uitdaging geweest met het beste resultaat.
  • Heb meer vertrouwen in mezelf gekregen en durf zaken krachtig uit te spreken, in plaats van wat ik eerder deed: “alles netjes verpakken met rode strikjes” om anderen te pleasen of niet teleur wilde stellen. Hierdoor stond ik de hele dag “aan” en dit kostte veel energie. Afgelopen jaar heb ik ingezien dat je met liefde voor een ander toch je eigen route kunt lopen.
  • Het omzetdoel wat ik beoogde is dicht in de buurt gekomen, maar bleek uiteindelijk niet het belangrijkste.
  • Meer tonen van leiderschap en durven delegeren, wat uiteindelijk veel meer rust in agenda geeft. Hierdoor kan ik bezig kan zijn met het verder ontwikkelen van mijn bedrijf voor de toekomst.

Wat wil je over de samenwerking vertellen?

Allereerst is Laury een fijn mens! Ze kan enorm goed luisteren en reflecteren. Laury is op de sessies altijd goed voorbereid. Dat geeft een gevoel dat mijn vraag bij haar in goede handen is. Ze is betrokken met een professionele kijk op zaken door haar ervaring. Dit traject heeft voor mij een enorme impact gehad en beoordeel ik met een 9.  De opbouw is heel fijn, beginnend met een gesprek dat voor mij meteen klikte. Daarna de inzichten waarmee we aan de slag zijn gegaan. De portal is een hele fijne tool om mee te werken; fijne templates die je kunt gebruiken, duidelijke video’s en structuur. De sparringsessies zijn momenten waar ik soms naar heb uitgekeken in moeilijke momenten. Laury gaf me dan het vertrouwen dat ik op de goede weg zat. Ze is niet alleen op het moment van de sessie maar gedurende het hele traject betrokken en denkt mee en dat heb ik als zeer prettig ervaren!

Ingrid Wijnands

Directeur Podotherapie Sonderkamp & Wijnands

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden