Skip to main content

Laurent Smedts


In 2011 ben ik gestart met het importeren van kwaliteitswijnen uit Italië, Frankrijk, Duitsland, en Oostenrijk voor het hogere horeca segment. De meeste wijnmakers zijn biologisch gecertificeerd en behoren tot de beste in hun vak. Daarnaast organiseer ik belevingsavonden, wijnreizen en richt ik me inmiddels ook op de groothandel en wederverkopers in de zakelijke markt.

Voordat ik met het Grow4Flow traject startte werkte ik keihard en stak met passie heel veel energie in mijn bedrijf. Helaas zag ik dit onvoldoende terug in mijn omzet. Ik heb door de jaren heen waardevolle relaties opgebouwd, maar had ook vaak gesprekken met potentiële klanten die mijn waarde onvoldoende zagen. Daar had ik genoeg van en besloot het roer om te gooien. Persoonlijk was ik wel een beetje sceptisch ten opzichte van een coach. Ik zag niet hoe het beter kon en welke adviezen mij verder konden helpen. Ik zat “vast” in een bepaald denkpatroon: Teveel gericht op mijn eigen producten en diensten, die ik tegen té lage prijzen verkocht en adviezen die ik (soms) gratis weg gaf.

Het Grow4Flow jaartraject met Laury heeft ervoor gezorgd dat ik een betere focus met mijn bedrijf heb aangebracht. Dit heeft geresulteerd in nieuwe projecten, andere soort klanten, betere bruto-winstmarge en een herkenbaar imago. Hierdoor heb ik een duidelijk overzicht, ervaar ik minder stress en heb ik meer rust in mijn leven gecreëerd.

De verschillende modules en opdrachten in het programma zijn verhelderend met een duidelijke opbouw. Ze geven je handvaten voor verschillende werkwijze en processen. En geven de leidraad om zaken concreet te maken, zodat je doelen worden bereikt. Daarnaast waren de “live” gesprekken met Laury bijzonder waardevol: Ik kreeg persoonlijke feedback die ik meteen kon toepassen in de praktijk. Wat daarnaast misschien wel één van mijn belangrijkste inzicht is geweest, dat ik mij meer ben gaan richten op wat mijn toegevoegde waarde voor de klant oplevert. Nu ziet de klant de waarde van mijn producten en diensten. Klanten die dat niet zien, zijn niet mijn klanten!

Het was geweldig om met Laury samen te werken. Ze heeft goede inzichten en beschikt over vergaande kennis, ervaring en vaardigheden. Bovendien heb ik haar leren kennen als een prettig mens, intelligent, professioneel en met veel empathisch vermogen. Laury is flexibel en kan zich makkelijk aanpassen aan de kandidaat. De samenwerking en communicatie gaat gepaard met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Door de coachende en positieve houding van Laury heb ik geleerd zaken heel anders te benaderen. Zonder dit traject en de intensieve begeleiding van Laury zou ik waarschijnlijk nog ‘zoekende’ zijn.

Ik kan dit traject zeker aanbevelen aan ondernemers, die open staan voor persoonlijke en zakelijke groei. Ondernemers die kritisch naar zichzelf en hun eigen bedrijf durven kijken. Ondernemers die zich volledig willen committeren, zich zelf willen uitdagen en “hindernissen” durven te overwinnen!

Laurent Smedts

Adviseur & Importeur bijzondere wijnen

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden