Skip to main content

Leo Swart


Met mijn bedrijf Cresultant begeleid ik – sinds 2016 als consultant – met name bedrijven in de tuinbouwsector. Dit doe ik op het gebied van: groei, toekomstbestendig samenwerken en het creëren van nieuwe innovatieve concepten. Ik haal iedereen met empathie van zijn eigen eilandje af, waardoor ondernemers intrinsiek gedreven gezamenlijk verder kunnen.

Wat was voor jou de reden om te starten met het traject?
Puur intuïtief. Mijn bedrijf loopt goed, echter ik voelde dat ik niet altijd vanuit intuïtie handelde maar nog “geremd”. Toen ik de “posts” van Laury zag op LinkedIn, voelde ik dat zij mij hierin kon helpen, zonder haar te kennen. Na ons eerste contact was het voor mij lastig. Mijn gevoel vertelde mij doen, een andere stem wilde hier juist van weg. Door de juiste spiegel en het pad aan te gaan met mij “zonder de gebruikelijke weg” gaf mij vertrouwen in Laury. Laury liet “dat gebeuren” wat de hulpvraag juist goed naar boven bracht. Investeren echt in mij. Niet altijd klaar staan voor anderen, maar ook ALTIJD klaar staan voor mijzelf. Na een uitgebreide intake met lunch, werd mijn gevoel bevestigd en ben ik het traject aan gegaan met Grow4flow om nieuwsgierig te zijn naar de vraag: “Waarom hou ik mij af en toe in t.o.v. van wat ik voel”.

Wat heeft het traject je gebracht?
In één woord meer bewustzijn van lasten die je (onbewust) bij je draagt. In plaats van alles “over te regisseren” en te bewijzen en projecten voort te trekken, nu veel meer op de achtergrond als verbinder. Zorgen voor de juiste energie is genoeg. Mijn mindset is hiermee sterker geworden en krachtiger. Zo gebeurde het volgende: Ik had een stevig gesprek vanuit gevoel met een ondernemer, waarbij ik oprecht mijn mening gaf. Ik dacht of ze zetten me meteen het hoofdkantoor uit of heb ze geraakt. Een paar weken later kreeg ik bericht dat ik een co-creatie mocht organiseren voor een grote groep leveranciers. Tijdens deze bijeenkomst: “Was rustig en verbaasde mijzelf met sommige zinnen die perfect uitpakte. De energie flowde en ik trok en sleurde de groep niet. Door de goede voorbereiding deed de groep dit zelf. Ik was daardoor veel scherper, had overzicht en rust. Mensen kwamen naar mij i.p.v. ik naar de mensen. Resultaat: Niet meer opgebrand, veel meer in het nu en volop energie”. Dus niet bewijzen, maar vanuit rust, energie en intuïtie de groep leiden”.

Wat wil je over de samenwerking vertellen?
Laury’s talent op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is heel gaaf en prachtig om te ervaren. De rust en vertrouwen om dat aan te gaan is natuurlijk bij haar aanwezig. Hele fijne setting en vanuit de juiste energie. Ook toen ik nog volledig zoekende was oordeelde ze niet. (op agenda na 😉, afspraken verzetten voor mezelf en niet voor anderen. Dus altijd op de ander gefocust. Daar doorheen bijten was een ding, maar gelukt.) En liet ze mij ook zwemmen om tot de juiste stappen te geraken. Daarnaast geeft Laury vertrouwen en krijg je dat dan ook. Ik voelde dat ik me altijd kwetsbaar kon opstellen. Wat ik “minder goed” deed mocht ook zijn, en was onderdeel van het proces. Als ik een rapportcijfer zou moeten geven voor het programma: een 9,5 omdat een 10 erin zit dat alles energie is en je iedere dag leert. De 9,5 is dat Laury mij niet door het voor haar opgezette programma duwde, ze uit lunchen ging toen ik nog twijfelde. Ze gaf de ruimte, rust en vertrouwen om mij te laten vinden naar waar ik op zoek was. Dat. Als jij wil investeren in jezelf en kwetsbaar durft te zijn of jij wel vanuit de juiste energie beweegt, is Grow4Fow een prachtig programma om dat te gaan ontdekken.

Leo Swart

Consultant voor bedrijven

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden