Skip to main content

Even voorstellen


Mijn naam is Laury Traksel, eigenaar van Grow4Flow, geboren in 1980 en opgegroeid als enig kind in een warm gezin. Door mijn ouders ben ik opgevoed met wil je iets bereiken “moet” je er zelf voor sparen en werken.

Zo geldt dat natuurlijk ook voor het ondernemerschap. Waar wil je over een jaar staan en wat moet je ervoor doen?

Het ondernemerschap heb ik niet vanuit huis mee gekregen. Wel zaken regelen, voorbereiden en plannen. Dat begon al als klein meisje met de vraag: Hoe kan ik later mijn rijbewijs betalen en een leuke auto kopen? Sommigen kinderen kregen hun rijbewijs in de schoot geworpen als ze niet gingen roken. Dat verzoek heb ik ook bij mijn vader neergelegd. Hij zei: “van dat geld waar je niet van rookt, kun je mooi je rijbewijs betalen”. Achteraf ben ik hem dankbaar. De les – om er zelf iets voor te doen – heeft me al veel gebracht in mijn verdere leven.  Dus zoals veel schooljeugd destijds ging ik op mijn 12e op zaterdagen en zomervakanties werken bij een tuinder. Op mijn 18e kwam een weekendbaan voorbij als kamermeisje en afwashulp. Dat jaar was voor mijn een grote inkomensdoorbraak, 10.000 gulden verdiende ik in 1998. Ik voelde me de koning te rijk. Wat was ik trots dat ik na het behalen van het rijbewijs mijn eerste auto kon kopen van mijn eigen verdiende geld.

Het gevoel voor financiën was me niet vreemd

In mijn carrière in loondienst heb ik bij de Rabobank vele klanten mogen adviseren. Particulieren, maar ook vermogende klanten en ondernemers in privé.

Daarna heb ik een paar jaar leiding gegeven als vestigingsmanager bij Univé. Samen met een mooi team hebben we in Venlo een nieuwe vestiging opgezet.

In 2016 had ik de behoefte om te werken bij een kleinere onderneming. 

Ik volgde de opleiding Prince2 (projectmanagement) in Amsterdam. Vervolgens ging ik aan de slag als accountmanager bij een bedrijf met 25 medewerkers, gespecialiseerd in automatisering van administratieve en logistieke processen voor het MKB en accountants. Als accountmanager bezocht ik accountantskantoren in heel Nederland, gaf advies en organiseerde bijeenkomsten samen met hun klanten. Daarnaast kreeg ik nog een paar leuke verantwoordelijkheden; het in de markt zetten van een nieuwe portal en een event organiseren voor 150 accountants. Dit realiseerde ik binnen de gestelde doelen.

Wat wil ik nu echt in mijn leven, waar word ik blij van?

Voor de buitenwereld had ik het goed voor elkaar, auto van de zaak, goed salaris, maar ik miste “iets”. Voor mij kwam het omslagpunt toen ik eind 2017 op reis ging naar Antarctica, Falkland en South Georgië.

Bij “Gold Harbour” (zie foto) kwam ik op een sprookjesachtige plek en voelde ik enorme energie stromen. Mijn hart ging open… Dit had ik lang niet meer gevoeld. Dit was het moment dat ik voor mezelf de knoop doorhakte. Als ik niet doe waar mijn hart ligt is dit een blokkade op mijn weg.

Wat wil ik nu echt in mijn leven, waar word ik blij van? Na het lezen van veel boeken, hulp van trainers/coaches, voelde ik heel sterk de drang om voor mezelf te beginnen. De “rode draad” in mijn loopbaan waar ik het meeste plezier uit haalde was het menselijke aspect. Weten wat mensen beweegt, mensen verder helpen, goed luisteren waar hun behoefte ligt, adviseren en structuur aanbrengen. Daarnaast hou ik van korte lijnen en samen ergens voor gaan!

Grow4Flow

Eind 2018 startte ik mijn eigen bedrijf Grow4Flow. Ik zag dat ondernemers goed zijn in hun vak, maar ook vaak teveel “ballen” in de lucht houden, wat resulteert in stress. Daarnaast is het ondernemerschap soms eenzaam en in je omgeving heb je geen mensen met wie je jouw persoonlijke uitdagingen wilt bespreken. Kortom ondernemers hebben vaak behoefte aan een sparringpartner om inzicht te krijgen in welke keuzes en stappen ze het beste kunnen zetten.

Als sparringpartner help ik ondernemers 1-op-1 en in groepen, om zowel persoonlijk als zakelijk te groeien met hun bedrijf. Ik geniet van elk traject wat ik mag begeleiden. Ik zie mensen opbloeien en genieten van hun werk en hun leven. Dat gun ik elke ondernemer!

Wil je kennis met me maken en bespreken wat ik voor je kan betekenen? Plan dan gerust een gratis kennismaking met me in.

Ervaring


 • 20 + jaar ervaring in sales, advies, managen

 • Prince2 gecertificeerd (projectleider)
 • Diverse trainingen gevolgd op het gebied van “sales”
 • Diverse progamma’s gevolgd op gebied van “mindset” en ondernemerschap
 • NLP Coach practitioner gecertificeerd
 • Het opzetten van een vestigingsplan
 • Adviseren van Private Banking klanten en ondernemers in privé
 • Implementatietraject van 1,5 jaar voor betaalpakketten
 • Projectleider voor het formuleren van de missie voor een verzekeringsmaatschappij
 • In de markt zetten van een nieuwe portal & plan van aanpak voor accountants
 • Organisatie van een event voor 150 accountants

En in mijn vrije tijd….


Trek ik er graag op uit! Ik hou van wandelen, hardlopen, duiken, lezen, gezelligheid, lekker eten en reizen. Door de vele wereldreizen heb ik geleerd om open en flexibel te zijn. Ik ontmoet tijdens mijn reizen veel mensen die ieder hun eigen verhaal hebben, doe nieuwe ervaringen op en maak kennis met diverse culturen. Dat maakt dat reizen één van mijn grote passies is!

Vragen? Neem contact met me op


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden