Skip to main content

Paul Caspers


Met mijn bedrijf Paul Regelt energie, geef ik bedrijven advies en ontzorg ik ze op het gebied van duurzame energieopwekking, installatiebeheer en energie optimalisatie. Daarnaast geef ik ook trainingen op het gebied van meet- en regeltechniek.

Met 22 jaar ondernemerservaring op de teller ken ik de klappen van de zeep. Mijn bedrijf loopt goed, maar is veelal gebaseerd op “het uurtje factuurtje” principe. De reden dat ik de hulp van Laury heb ingeroepen is dat ik als persoon wil blijven leren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mijn uren anders wilde inzetten en me afvroeg hoe ik mijn product/dienstenpallet beter kan vermarkten.

Waarom koos ik voor Laury? “Ik merkte al in het eerste gesprek; dit loopt, kan aanpakken en mij prikkelen. Gewoon “meelullen” dat helpt niet”. Mijn gevoel was goed en besloot mijn intuïtie te volgen.

Laury had snel door dat ik goed ben op de inhoud en in de uitvoering van mijn werk. Met vaste opdrachtgevers werk ik daarom ook al jaren naar tevredenheid samen. Echter aan tafel bij een potentiële opdrachtgever, dacht ik teveel voor anderen en vulde al zaken in….Het werd dan een lang verhaal en kwam onvoldoende tot de kern. Laury zei al meteen: die opdrachtgever is niet geïnteresseerd in alle details, kennis en kunde. Die directeur wil weten: Wat levert het me op in kostenbesparing? Hoe worden zaken voor mij fijner en gemakkelijker gemaakt? etc.

Wat heeft me het jaartraject opgeleverd:

  • Samen met Laury heb ik gewerkt aan hoe ik een klantgesprek goed voorbereid. Hoe ik de juiste vragen kan stellen in verkoopgesprekken. Maar ook hoe ik beter kan communiceren en meer “to the point” kan zijn. Dat heeft me echt giga geholpen en was een enorme eyeopener. Vooral door de klant te laten praten in plaats van zelf aan het woord te zijn. Daarop kon ik doorprikken en merkte dat ik veel sneller mijn aanbod mocht doen.
  • Heb de modules van mijn training verder ontwikkeld en gebaseerd op een vaste prijs en het eerste nieuwe trainingsaanbod inmiddels verkocht.
  • Heb nu een duidelijke presentatie voor klanten met een helder verhaal wat ik kan betekenen. Heb geleerd dat “storytelling” herkenning oproept bij potentiële klanten.
  • Het product: “kastje in de cloud”  – waarmee je op afstand exact inzicht krijgt wat hoeveel van welke energie kost – beter vermarkt. Door andere communicatiewijze kreeg ik een aanvraag om 75 stuks te leveren bij één opdrachtgever.
  • Duidelijke jaarplanning, waardoor ik meer rust en overzicht heb.
  • Inzicht in ervaringen uit het verleden, die me “belemmeren” in het heden. Laury heeft met diverse NLP sessies laten inzien waar bepaalde emoties zijn ontstaan en hoe je deze ervaringen kunt transformeren. Ik kan nu meer begrip en empathie voor anderen opbrengen. En ook mijn eigen zelfvertrouwen heeft een boost gekregen.

Paul Caspers

Consultant energie optimalisatie

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden