Referenties

Laurent Smedts - Adviseur & Importeur bijzondere wijnen

"Het traject met Laury heeft ervoor gezorgd dat ik een betere focus heb aangebracht in mijn bedrijf, wat geresulteerd heeft in nieuwe projecten, andere soort klanten, betere bruto winstmarge en herkenbaar imago. Hierdoor heb ik een duidelijk overzicht, ervaar ik minder stress en heb ik meer rust."

In 2011 ben ik gestart met het importeren van kwaliteitswijnen uit Italië, Frankrijk, Duitsland, en Oostenrijk voor het hogere horeca segment. De meeste wijnmakers zijn biologisch gecertificeerd en behoren tot de beste in hun vak. Daarnaast organiseer ik belevingsavonden, wijnreizen en richt ik me inmiddels ook op de groothandel en wederverkopers in de zakelijke markt.

Voordat ik met het Grow4Flow traject startte werkte ik keihard en stak met passie heel veel energie in mijn bedrijf. Helaas zag ik dit onvoldoende terug in mijn omzet. Ik heb door de jaren heen waardevolle relaties opgebouwd, maar had ook vaak gesprekken met potentiële klanten die mijn waarde onvoldoende zagen. Daar had ik genoeg van en besloot het roer om te gooien. Persoonlijk was ik wel een beetje sceptisch ten opzichte van een coach. Ik zag niet hoe het beter kon en welke adviezen mij verder konden helpen. Ik zat “vast” in een bepaald denkpatroon: Teveel gericht op mijn eigen producten en diensten, die ik tegen té lage prijzen verkocht en adviezen die ik (soms) gratis weg gaf.

Het Grow4Flow jaartraject met Laury heeft ervoor gezorgd dat ik een betere focus met mijn bedrijf heb aangebracht. Dit heeft geresulteerd in nieuwe projecten, andere soort klanten, betere bruto-winstmarge en een herkenbaar imago. Hierdoor heb ik een duidelijk overzicht, ervaar ik minder stress en heb ik meer rust in mijn leven gecreëerd.

De verschillende modules en opdrachten in het programma zijn verhelderend met een duidelijke opbouw. Ze geven je handvaten voor verschillende werkwijze en processen. En geven de leidraad om zaken concreet te maken, zodat je doelen worden bereikt. Daarnaast waren de “live” gesprekken met Laury bijzonder waardevol: Ik kreeg persoonlijke feedback die ik meteen kon toepassen in de praktijk. Wat daarnaast misschien wel één van mijn belangrijkste inzicht is geweest, dat ik mij meer ben gaan richten op wat mijn toegevoegde waarde voor de klant oplevert. Nu ziet de klant de waarde van mijn producten en diensten. Klanten die dat niet zien, zijn niet mijn klanten!

Het was geweldig om met Laury samen te werken. Ze heeft goede inzichten en beschikt over vergaande kennis, ervaring en vaardigheden. Bovendien heb ik haar leren kennen als een prettig mens, intelligent, professioneel en met veel empathisch vermogen. Laury is flexibel en kan zich makkelijk aanpassen aan de kandidaat. De samenwerking en communicatie gaat gepaard met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Door de coachende en positieve houding van Laury heb ik geleerd zaken heel anders te benaderen. Zonder dit traject en de intensieve begeleiding van Laury zou ik waarschijnlijk nog ‘zoekende’ zijn.

Ik kan dit traject zeker aanbevelen aan ondernemers, die open staan voor persoonlijke en zakelijke groei. Ondernemers die kritisch naar zichzelf en hun eigen bedrijf durven kijken. Ondernemers die zich volledig willen committeren, zich zelf willen uitdagen en “hindernissen” durven te overwinnen!

Ton Aben - Consultant Infosecura

"Laury is die persoon die je vertrouwen geeft, maar je ook aanzet tot nadenken". Zij kan als geen ander de kernpunten filteren uit mijn ideeën en huidige werkwijze waardoor ze mij een veel beter inzicht heeft gegeven hoe ik verder wil met mijn bedrijf: Waar liggen kansen en hoe kun je die bereiken".

 Ik heb een bedrijf wat zich toelegt op cyber security en privacy. Na vele jaren in vaste dienst heb ik enkele jaren geleden besloten om als ZZP-er met mijn eigen bedrijf Infosecura verder te gaan. Tot nu toe één van mijn beste beslissingen ooit!

Ik heb leuke opdrachten bij grote en kleine organisaties met voldoende uitdaging. Toch had ik de behoefte om mijn bedrijf en mijn producten en diensten eens tegen het bekende licht te houden door een externe adviseur. En dan niet alleen vanuit mijn eigen professie maar vanuit bedrijfsmatigheid, kansen en mogelijkheden.

Om dit te doen, is het voor mij belangrijk dat diegene niet alleen kennis van zaken heeft, maar dat er ook een persoonlijke “klik” is, want het gaat ook over jezelf als persoon: Waar wil jij naar toe? Waar word jij als persoon gelukkig van en past dat bij je bedrijf? Allemaal vragen die ik samen met Laury van Grow4Flow heb opgepakt.

Laury is die persoon die je vertrouwen geeft, maar je ook aanzet tot nadenken. Zij kan als geen ander de kernpunten filteren uit mijn ideeën en huidige werkwijze waardoor ze mij een veel beter inzicht heeft gegeven hoe ik verder wil met mijn bedrijf: Waar liggen kansen en hoe kun je die bereiken. Dit alles doet zij via een zelf ontwikkelde methode die je stap voor stap doorloopt passend bij je eigen behoefte en doelstellingen. Dit heeft mij enorm geholpen om mijn visie nog beter te focussen waardoor ik iedere dag met nog meer plezier mijn werkzaamheden doe voor klanten.

Ik kan Laury dan ook zeker aanbevelen voor elke ondernemer, sterker nog dat heb ik al gedaan. Het maakt niet uit hoelang je al bezig bent. Eerlijke en open reflectie en bruikbare handvaten zijn altijd welkom. Dit klinkt misschien als dat Laury de oplossing is voor al je uitdagingen en problemen, maar uiteindelijk ben je het zelf als ondernemer. Het gaat niet vanzelf. Je moet er als ondernemer je tijd en energie in stoppen, maar dat levert je samen met de ondersteuning van Laury wel nieuwe inzichten en concrete oplossingen op voor de toekomst.

Marion Welten - Consultant Prakti Pro

"De samenwerking met Laury is, heel aangenaam en veilig, omdat ze je voortdurend op een aangename manier een spiegel voorhoudt. Het belangrijkste resultaat dat voor mij voortkomt uit de samenwerking met Grow4Flow is het feit dat ik geleerd heb om problemen als uitdagingen te zien die ik eerst concreet moet maken om ze vervolgens met kleine stapjes aan te pakken".

 

Als startende ondernemer was ik in eerste instantie vooral bezig met mijn eigen dienst of product, daar zat immers mijn expertise. Mijn eigen onderneming is ontstaan uit mijn bestaande netwerk. Maar al snel botste ik op allerhande vragen? Wat is nu precies mijn product, mijn dienstverlening? Wat maakt dat klanten voor mij zouden kiezen, hoe maak ik me verder bekend, hoe ga ik mijn onderneming opschalen?

 

Ik had dus behoefte aan externe expertise om me daarbij op weg te helpen. Grow4Flow bleek daarvoor de juiste keuze. De manier van aanpak van Laury is laagdrempelig maar tegelijkertijd niet vrijblijvend. Laury gaat een engagement met je aan maar verwacht ook engagement van degene die ze begeleidt.

 

Op een positieve manier coacht ze je naar het zetten van concrete stappen en “dwingt” ze je om in de actie te gaan en uit je comfort zone te komen. En dat is tevens de kracht van het Grow4Flow concept en de manier van werken van Laury.

 

Tijdens de coaching heb ik aangegeven dat netwerken voor mij niet bepaald de leuke kant van ondernemen is. Laury boog dat om en nam me mee naar een netwerk event om effectief contacten te leggen. Op die concrete manier helpt ze je over bepaalde drempels heen.

 

De samenwerking met Laury is tegelijkertijd heel aangenaam en veilig. Veilig omdat ze je voortdurend op een aangename manier een spiegel voorhoudt.

 

Het belangrijkste resultaat dat voor mij voortkomt uit de samenwerking met Grow4Flow is het feit dat ik geleerd heb om problemen als uitdagingen te zien die ik eerst concreet moet maken om ze vervolgens met kleine stapjes aan te pakken. Ik heb de rust en het vertrouwen dat het allemaal wel gaat lukken.

 

Grow4Flow kan ik aanraden aan elke ondernemer die wil opschalen en aan managers binnen het MKB die verdere groei willen realiseren.

 

 

 

LinkedIn Reviews

LinkedIn