Skip to main content
16 augustus 2022

Waarom duurt een traject 6  a 12 maanden?


Vaker krijg ik de vraag, kan ik ook een paar sessies bij je volgen? De vraag is wat wil je bereiken? Stukje pijnverlichting of resultaat / transformatie?

Je hebt ervaring als ondernemer en al van alles zelf gedaan, echter op een bepaald punt merk je dat het stokt. Je vindt het lastig de cirkel te doorbreken. Wat is er dan voor nodig om de volgende stappen te zetten? Ik neem je mee in de fases die je bij nieuwe keuzes als mens en ondernemer doorloopt om uiteindelijk het suc6 te boeken wat jij graag wilt. Zoals een klant vertelde: “Ja precies, al deze fases heb ik doorlopen”. “Zo herkenbaar… Als ik inderdaad na 3 maanden was gestopt had ik de “ski-fase” berg omlaag gezeten…nu zit ik op de berg omhoog!”

Maar voordat ik de fases toelicht nog even kort waarom zou je een traject willen starten en wat is er voor nodig. En ben benieuwd of je op het eind van deze blog op de knop drukt😊.  Jij kiest!

Waarom zou je een traject starten? Herken jij één of meer van onderstaande punten:

 • Je wilt meer omzet
 • Je verlangt naar een betere werk/privé balans
 • Je wilt met meer leuke klanten werken
 • Je wilt betere keuzes maken voor je bedrijf
 • Je wilt meer structuur en focus
 • Je wilt meer verdienen met minder “hard” werken
 • Je wilt meer werk doen wat je echt leuk vindt
 • Je wilt beter leren verkopen (liever doe je helemaal geen verkoop, maar als ondernemer ontkom je daar niet aan 😇)

 

Je hebt van alles geprobeerd, maar:

 • Blijft in de waan van de dag op hetzelfde niveau
 • Het ontbreekt aan een helder stappenplan
 • Het ontbreekt aan focus en heldere doelen
 • Het ontbreekt aan zelfvertrouwen, ben ik wel goed genoeg
 • Het ontbreekt aan een sparringpartner om je eigen goud beter te zien liggen
 • Het ontbreekt aan de moed om keuzes te maken, want je vindt veel zaken interessant

 

Wat is ervoor nodig?

 • Voor een verandering te bewerkstelligen is tijd nodig… met 1 a 2 x naar de sportschool heb je geen six-pack en na 5 rijlessen kun je ook niet autorijden.
 • Het vergt moed om hulp te vragen. Velen denken dat het een teken is van zwakte, want ik moet het toch zelf kunnen… Echter topsporters laten zich ook coachen en niet omdat ze niet kunnen schaatsen. Maar ze willen uitgedaagd  worden, patronen ontdekken waarvoor ze zelf een blinde vlek hebben, sneller op de plaats van bestemming aankomen etc.😘
 • Het vergt moed en lef om in jezelf te investeren. Investeren in tijd, geld en energie kan spannend zijn, maar wat gaat het je opleven als je er vol voor gaat? En wat als je het niet doet en blijft waar je nu bent?

 

Maar, als je daar open voor staat om:

 • Je “oude patronen” te doorbreken….
 • Je open staat te reflecteren op je zelf
 • Je open staat je te laten helpen in plaats van dat je denkt dat je het allemaal alleen kan

Dan kan ik je beloven dat je na een jaar zo anders terug kijkt op je bedrijf als ook op jezelf als persoon. Dat je super trots bent op wat je bereikt hebt in 1 jaar tijd.

 

Welke fases doorloop je als je kiest voor coaching en tijdens het traject?

Zoals in het begin al aangegeven, doorloop je een aantal stadia zodat jij daadwerkelijk een verandering kan realiseren. Onderstaand licht ik de fases kort toe. Echter nog krachtiger is het visuele plaatje bij deze blog.  Middels dit plaatje leg ik uit waarom een traject minimaal 6 a 12 maanden duurt. Je brein heeft namelijk tijd nodig om nieuwe gewoontes te vormen. Het is een proces om van A naar B te komen. Het is niet een kwestie van lichtschakelaar omzetten en je bent er, anders heb je  als ondernemer mijn hulp ook niet nodig.

Een klant zei hierover het volgende: Ja precies, al deze fases heb ik doorlopen”. “Zo herkenbaar… Als ik inderdaad na 3 maanden was gestopt, had ik de “ski-fase” berg omlaag gezeten…nu zit ik op de berg omhoog!”

 

 

 1. Oriëntatie. Welke aanpak is nodig? Wie is de juiste coach?  Ben jezelf voldoende gecommitteerd? Of vraag je jezelf af: kan ik het wel?
 2. Yes, je hakt de knoop door en denkt nu heb ik hulp. Nu gaat het goed komen!
 3. Veranderen? Shit, welke impact heeft dat op mij? Als je die six-pack wilt, kan een coach je helpen met de juiste voeding, trainingsschema, jouw spiegelen etc. Een coach kan echter niet daadwerkelijk dat six-pack voor jou bereiken. Je zult zelf aan de slag moeten. Dat betekent niet meer elke dag met de Bossche bol en zak chips voor tv haha. Dus wat mag je gaan laten? 😊 En welke nieuwe zaken mag je hiervoor in de plaats gaan doen. Yes dat!
 4. Het is groter dan ik dacht, ojee ik glijd af. Van 0 sporten naar 3 x per week en ook nog gezond eten, terwijl je dat niet gewend bent. Dat vergt nieuwe patronen eigen maken. En als het zo makkelijk was, dan had iedereen maatje 36 toch?😊.
 5. Wie ben ik, wat is mijn waarde? En als het dan niet meteen lukt, dan voel je je zelf in een dal zitten. Het gaat niet van de een op de ander dag. Maar met kleine stappen, die je elke dag zet. Wat denk je wat er dan over één jaar of over 5 jaar mogelijk is?
 6. Nou lastig…ik stap uit en vlucht het is toch niks voor mij. Ik zal bewijzen voor mezelf dat het niet nodig is…laat maar zitten. Zo graag wil ik het eigenlijk ook weer niet.
 7. Maar…..degene die dan toch doorzetten…door de pijn heen durven gaan, hoe lastig het soms ook is…die vol blijven houden…gaan de berg weer opklimmen. Zien een toekomst met mogelijkheden…
 8. Yes dit werkt fijn! Goh dat ik dat niet eerder heb gedaan. Het heeft kruim en moeite gekost, maar wat ben ik trots dat het me gelukt is. Ik ervaar meer rust en plezier!

 

Herken jij dit ook bij je zelf? Ben jij het beu om alles alleen te doen? Wil je graag samen met mij jouw “berg” beklimmen? Waardoor je sneller stappen zet en betere keuzes maakt? Het zal niet altijd makkelijk zijn…Maar hoe trots zou jij je voelen als je een jaar later terug kijkt op wat jij in een jaar allemaal bereikt hebt? Dat je meer rust en vertrouwen ervaart en plezier in wat je doet binnen jouw onderneming?

Je bent slechts 1 stap verwijderd om met mij in gesprek te gaan en nu de knoop door te hakken 🙂

Plan via onderstaande knop een gratis kennismaking met mij in. En ontdek of er een klik is en welke mogelijkheden ik voor je zie.

Plan jouw gratis kennismakingsgesprek

geschreven door: Laury Traksel-Janssen

© Grow4Flow | Alle rechten voorbehouden